Tesla îşi va produce bateriile în Europa; Se caută locul ideal pentru o fabrică

0
1592

După multe deliberări şi vizite ale lui Elon Musk prin Europa, Tesla ar urma să anunţe în ce zonă a Bătrânului Continent îşi va amplasa o viitoare fabrică de baterii. Gigantul american a confirmat recent că va înfiinţa o fabrică de maşini electrice în China, iar europenii se vor ocupa de producţia de baterii.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Sursele afirmă că Tesla se află în discuţii cu autorităţile din Germania şi Olanda pentru a ridica o Gigafactory în Europa. O astfel de fabrică include liniile de producţie pentru bateriile maşinilor Tesla. Autorităţile germane cochetează cu această idee de ceva vreme şi Musk s-a întâlnit cu Merkel de câteva ori în ultimii ani. Tesla ar putea chiar să grupeze şi producţia de maşini cu cea de baterii, pentru a face ca operaţiunea să fie mai fluidă şi rapidă.

Discuţiile sunt în fazele preliminare, deci mai avem de aşteptat. Musk a mai declarat cu ceva vreme în urmă că Germania i se pare ideală pentru a amplasa o Gigafactory europeană. Trebuie spus şi că producătorul de Model E, Model X sau Model S are deja o divizie de inginerie în Pruem, Germania. Compania americană are deja o fabrică în Europa şi anume cea din Tilburg, din Olanda, dar este folosită doar pentru asamblarea finală a lui Model S şi Model X.

În ultimii ani au avut loc campanii de atragere a Tesla în câteva naţiuni europene, precum Portugalia, Franţa sau Spania. O confirmare ar fi trebuit să vină în 2017, dar nu s-a concretizat nimic. Tensiunea dintre UE şi SUA din cauza lui Trump şi a acordurilor economice puse în pericol ar putea dăuna proiectului. Şi nu, nici nu visam aşa ceva pentru piaţa din România.