Tesla Cybertruck este oficială: camioneta viitorului arată ca un vehicul de pe Marte

0
1978
Tesla Cybertruck

Tesla a avut un eveniment uriaş în ultimele ore, în care a prezentat mult aşteptatul Cybertruck. Arată chiar mai SF decât îl prezentau scăpările şi pare genul de vehicul pe care o să îl conducem pe planeta Marte. Camioneta are şi nişte specificaţii impresionante, pe care le aflaţi mai jos.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Pickup-ul de la Tesla este în sfârşit aici şi a fost prezentat în Los Angeles într-un eveniment special. Cybertruck (era să scriu Cyberpunk, dar nu aş fi departe) este similar cu alte pickupuri, având o lungime de 5.88 metri. Vine cu 1, până la 3 motoare electrice, împărţite pe 3 variante de putere. Varianta cu motor singular ajunge la 100 km/h în 6.5 secunde şi are autonomie de 402 kilometri.

Acest model de bază va fi capabil să tracteze încărcături de 3.4 tone. Urmează versiunea cu motor dual, care vine cu tracţiune integrală şi atinge suta în 4.5 secunde. Poate tracta aproape 5 tone. Ei bine, modelul de top, cel cu 3 motoare are o autonomie impresionantă de 800 de kilometri şi mai atinge şi suta în doar 2.9 secunde. El poate tracta 6.3 tone, dacă vă vine să credeţi. Tesla afirmă că preţul de pornire este de 39.900 de dolari, ceea ce nu mi se pare chiar mult pentru o camionetă cu design futurist.

Designul angular a polarizat multă lume şi până şi jantele au aceeaşi inspiraţie pătrăţoasă. Farurile sunt foarte discrete şi bine ascunse şi e un look foarte milităresc şi sobru aici, combinat cu unul de vehicul cosmic. Vehiculul are 6 locuri la interior şi este fabricat din oţel inoxidabil. Musk ar fi declarat chiar că acest automobil este rezistent la gloanţe. Vine cu suspensie adaptivă pe bază de aer ca standard şi are garda la sol ajustabilă.

Are o zonă de stocare în spate foarte generoasă şi vine cu conectoare de 110V şi 220V pentru încărcare a unor unelte, pentru cei care de au munca la drum lung. Există şi un compresor cu aer integrat. Evident vine şi cu Autopilot şi interiorul său pare SF, dar e doar în faza de concept. Varianta cea mai ieftină vine din 2021, iar cele mai bine dotate spre final de 2022, dacă totul merge bine.

Cel mai scump model ajunge la 70.000 de dolari.