În vreme ce despre producţia lui Tesla Model 3 şi evoluţia (sau rapiditatea sa) nu mai avem veşti, au început să apară informaţii despre viitoare proiecte Tesla. Spre exemplu aflăm că Tesla vrea să înceapă producţia CUV-ului (crossover utility vehicle) Model Y din toamnă viitoare.

Publicitate

Compania fondată şi condusă de Elon Musk ţinteşte spre noiembrie 2019 ca perioadă de debut a producţiei. Apoi va fi pornită şi linia de producţie din China, care se va ocupa de aceeaşi maşină, cu 2 ani mai târziu. Idealul este să se ajungă la 1 milion de unităţi produse pe an. Surse din cadrul companiei şi partenerilor au aceste informaţii. Vehiculul electric va solicita şi mai mult resursele companiei care deja sunt întinse la maxim cu Model 3.

Elon Musk a început deja procesul de licitaţie pentru furnizorii ce vor contribui cu componente pentru Model Y. Acesta va fi un crossover compact şi companion pentru sedanul Model 3. Noiembrie 2019 pare o estimare cam optimistă a debutului producţiei, dacă mă întrebaţi pe mine. Asta mai ales având în vedere că Tesla pregăteşte şi camionul Semi şi Roadster-ul cel nou pentru producţie.

Ne aşteptăm ca dotările lui Model Y să fie similare cu ale lui Model 3, dar cu câteva extra-uri şi performanţă crescută. Rămâne de văzut dacă împrumuta formatul de uşi de de la Model X sau de la Model 3. După ce e gata şi acest proiect Musk şi ai lui se vor apuca de camioneta pickup atât de des zvonită în ultima vreme.