Tesla ar lucra împreună cu AMD la un chipset destinat vehiculelor autonome

0
804
Tesla

Marea dorință a lui Elon Musk este aceea ca până în 2019 să aibă o întreagă flotă de vehicule autonome care să circule pe străzile din întreaga lume. Pentru a-și îndeplini acest scop, CEO-ul Tesla se pare că lucrează îndeaproape cu AMD la dezvoltarea unui chipset necesar acestei tehnologii de șofat autonom.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Descoperim și faptul că de curând Tesla l-a adus în echipă pe Jim Keller (fost director executiv AMD) care ocupă cum funcția de șef al departamentului Autopilot Hardware din cadrul companiei ce activează în zona auto. Deși cele două părți implicate aici nu au dorit să comenteze pe seama acestor zvonuri, există confirmări ale parteneriatului încheiat.

Acestea vin din partea lui Sanjay Jha, CEO al companiei GlobalFoundries (spinoff AMD) care a afirmat faptul că într-adevăr Tesla lucrează cu ei la dezvoltarea unui chip. Primele mostre ale procesorului ar fi fost deja primite de către Tesla și în acest moment se desfășoară primele teste.

Dacă Tesla a ales AMD drept partener în această situație, companii precum Toyota, Audi și Volvo au apelat la Nvidia pentru dezvoltarea unui procesor similar destinat tehnologiei de șofat autonom.