Tesla ar fi fost sabotată masiv de către un angajat, conform lui Elon Musk

0
731

V-a fost dor de o teorie bună a conspiraţiei sau de o poveste cu spionaj industrial şi sabotaj? Cea mai nouă poveste de acest gen vine de la Tesla, prin intermediul unor emailuri interne trimise de Elon Musk. Acestea detaliază modul în care un angajat a sabotat şi provocat daune companiei.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

CEO-ul Tesla ar fi trimis mailuri tuturor angajaţilor duminica trecută, afirmând că există un sabotor în cadrul companiei. Acel angajat ar fi umblat la codul intern al produselor companiei şi a trimis date ale firmei unor terţe părţi fără autorizaţie. Ce e drept Tesla se află în mijlocul unor concedieri, ceea ce clar poate provoca nemulţumiri şi revolte.

Este şi presiunea de a produce 5000 de unităţi Model 3 pe săptămână până la final de trimestru, deci toată lumea e cu nervii întinşi. Pe lângă sabotajul legat de coduri, Musk afirma că sabotorul ar fi provocat şi un incendiu. Nu e prima acuzaţie de sabotaj de la Elon Musk, care în 2016 a adus în discuţie clasicul “foul play” atunci când o rachetă SpaceX a explodat în vreme ce era alimentată.

Câţiva angajaţi Tesla, din diferite divizii au confirmat pentru CNBC că au primit acest memo intern. Sunt şi voci care afirmă că e de fapt totul doar paranoia lui Musk sau o căutare a unui ţap ispăşitor. În ultima vreme investitorii ar fi fost nemulţumiţi că Tesla începe să pară tot mai mult o bulă şi există şi ideea că ar fi nevoie de un CEO nou. Există şi o poveste din 2008 când un angajat Tesla a dezvăluit presei că toată compania era o mare bulă, cu doar 9 milioane de dolari la bancă şi în incapacitate de a livra cele 1200 de precomenzi de maşini promise.

Musk a făcut pe detectivul şi a căutat zile întregi cârtiţa din compania sa. A luat scrisoarea imprimată şi trimisă presei şi a pus-o într-un fişier Word, aflând dimensiunea şi comparând-o cu log-urile imprimantelor din companie. Să fie paranoia şi de această dată? Cert e că Musk are o obsesie pentru loialitate, ceea ce nu e neapărat ceva rău.