Televizor de buzunar: ecranul flexibil care incape in palma utilizatorului

0
698

Televizoarele cu ecran plat vor deveni in curand demodate, de vreme ce oamenii de stiinta au dezvoltat un display ultra-subtire si flexibil care ar putea incapea in buzunarul utilizatorului sau.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Aceste ecrane flexibile, cu o grosime mai mica de 1mm vor putea fi folosite la televizoare, computere si telefoane mobile, reprezentand chiar o metoda ideala pentru a crea ziare electronice. Unii speculeaza ca vom vedea chiar jachete TV, display-uri flexibile de laptopuri si paturi TV…

Sony a colaborat cu cercetatorii de la Institutul Max Planck din Germania pentru a crea acest design flexibil si transparent, cu un consum foarte redus de energie electrica. Display-urile sunt fabricate din molecule organice care emit lumina in toate directiile pentru a produce o imagine, oferind un unghi de vizualizare aproape infinit.

Suprapunerea acestor ecrane va crea efecte 3D, iar printre utilizarile lor se pot numara si postere cu efecte 3D, in stil Minority Report. O versiune anterioara a tehnologiei a fost prezentata de catre Sony in 2006, dar problemele tehnice si design au oprit intrarea sa in productia de masa.

Sursa