iPhone 3G, in topul vanzarilor din SUA

0
939

iPhone 3G a ajuns pe primul loc in topul vanzarilor de smartphone-uri din SUA, ocupand locul 2 in clasamentul celor mai bine vandute telefoane mobile. Pe primul loc se afla Motorola RAZR V3, dar revenind la noul iPhone, handsetul detine o cota de piata de 17% in segmentul smartphone-urilor.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Si asta in conditiile in care terminalul produs de Apple rivalizeaza cu BlackBerry Curve, Pearl sau Palm Centro. Operatorul AT&T nu poate decat sa se declare multumit de succesul numit iPhone, care a facut ca 30% dintre clientii sai actuali sa provina din alte retele, la care au renuntat. 47% dintre acestia proveneau chiar de la marele rival AT&T, Verizon Wireless.

Sa vedem daca aceasta situatie se va schimba in urmatoarele luni, cand vor fi disponibile pe piata americana si alte optiuni la capitolul smartphone-uri: Sony Ericsson XPERIA X1, T-Mobile G1 si candva in viitor si Nokia 5800 XpressMusic si HTC Touch HD. Apple trebuie sa isi pastreze publicul, care ar putea fi cucerit de rezolutiile WVGA si camerele superdotate ale noilor handseturi.

Banuim ca gigantul condus de Steve Jobs va apela din nou la reduceri de preturi, in special in perioada sarbatorilor.

Sursa