TCL ne propune o alternativă pentru dispozitivele pliabile – compania a prezentat noile prototipuri de telefoane rulabile

0
535
TCL ne propune o alternativă pentru telefoanele pliabile prin intermediul noilor sale prototipuri rulabile

Utilizatorii doresc ecrane largi, aproape de dimensiunea unei tablete, dar în același timp nu vor să piardă portabilitatea și utilizarea facilă a dispozitivului. Astfel, companii precum Motorola, Huawei sau Samsung au început să ofere soluții pliabile. Astăzi TCL ne propune o nouă alternativă a acestora. Compania a prezentat un prototip ce se rulează, asemenea unui pergament. Conceptul nu este nou, o astfel de soluție era prezentată încă de acum câțiva ani în cadrul târgurilor tehnologice, iar TCL testează de câteva luni noua tehnologie.

Publicitate ⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Una dintre marile probleme regăsite pe telefoanele pliabile, în afară de durabilitatea precară a materialelor utilizate, este că ecranele flexibile nu se pot plia cu adevărat , necesitând un spațiu ce rămâne mereu vizibil, chiar și când telefonul este închis.

Un ecran ce se poate rula rezolvă problema prin faptul că nu necesită plierea dispozitivului. Tehnologia este similară cu ce am văzut pe noul televizor LG rulabil, LG Signature OLED R (detalii aici). Un astfel de ecran se extinde și se micșorează prin rularea ecranului într-o bază aflată la capătul dispozitivului.

Ross Young a distribuit un clip de la Fold Universe, evenimentul în cadrul căruia TCL a prezentat noile sale prototipuri. Unul dintre acestea are 4,5 inci și se poate extinde dezvăluind un ecran de 6.7 inch. Exact ca și în cazul pliabilelor, au fost prezentate două modele. Unul dintre acestea se poate extinde în lungime, iar altul în lățime, căpătând astfel un aspect de tabletă. Mai jos puteți vedea noua tehnologie în acțiune.

Când va fi disponibilă noua tehnologie?

Cu toate acestea, nu ne așteptăm ca astfel de modele să fie lansate în acest an. Marile lansări au avut loc, companiile dezvăluind deja produsele disponibile în portofoliu pentru anul 2021. Rețineți totuși că LG a întâmpinat probleme timp de 3 ani, compania lansând primul televizor cu ecran rulabil abia în anul acesta. De alt fel, noua tehnologie va fi destul de costisitoare, poate mai costisitoare decât telefoanele pliabile deja existente. În orice caz,  TCL a prezentat deja noile prototipuri și ne putem aștepta ca anul viitor să vedem pe piață primele dispozitive de acest fel.