Noul stadion alimentat complet cu energie solara al celor din Taiwan arata incredibil si este un miracol al eco-ingineriei. Este vorba despre o arena cu 50.000 de locuri, acoperita cu 8844 de panouri solare, care vor furniza iluminare de 3300 lux pentru teren si locurile spectatorilor. Intre timp, noi ne chinuim sa refacem Stadionul National…

Publicitate

stadion_energie_solara_taiwan

stadion_national_romania

Aflam via frontnews ca noul Stadion National (imagine 2 sus) va costa 162 de milioane de euro (TVA inclus) si va incorpora un acoperis retractabil. Arena va face parte din categoria Elite, conform criteriilor UEFA si va gazdui 55.000 de spectatori. Prelata retractabila va costa 10.8 milioane euro si aduce cu cea a stadionului din Frankfurt.

Noul stadion va putea gazdui in jur de 20 de evenimente pe an, nu doar sportive, iar prelata este garantata 15-20 de ani. Oare cum se vor misca lucrarile, avand in vedere ca acum sunt pe santier doar 25 de muncitori?

Sursa

 • Romania peste 300-500 de ani poate

 • Adison

  Bre, dar optimist mai ești.

 • Adison…deocamdata sa treaca 100 de ani sa ne schimbam mentalitate. Asa se spune ca Romania este in urma cu 100 de ani fata de occident.

 • Adison

  Sorin, poate nu dau cel mai bun exemplu, dar am un catalog Neckermann din 1982 și nici nu se compară cu revistuțele gen Metro, nici ca bogăția produselor expuse și nici ca prezentare.

 • noi ne chinuim si la o amarata de autostrada.. ce sa mai vorbim de stadioane. ala trebuia terminat demult, dar la cum merg lucrurile in tara asta..

 • Adrian

  ce pot sa spun…bv lor….nu veti vedea in Romania asa cv:))