Symantec, creatorul antivirusului Norton concediază peste 1000 de angajaţi după scăderea veniturilor

2
985

Fiind la început de lună, înseamnă că anumite companii au avut recent finalul de trimestru fiscal şi asta aduce şi cifre de vânzări şi venituri. Printre acele firme se numără şi Symantec, creatorul antivirusului Norton, care nu are o perioadă bună. Se pare că îşi va reduce forţa de muncă cu 8%.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Symantec Corp încearcă să îşi crească profiturile şi veniturile la nivel global prin reducerea numărului de angajaţi cu 8%. În acelaşi timp compania a scăzut predicţiile cu privire la veniturile anuale, după ce a obţinut mai puţine contracte decât se aştepta. Acţiunile companiei au scăzut cu 27% în 2018 şi cu 10% imediat după publicarea veştii despre disponibilizări.

Symantec are şi probleme interne, având loc o investigaţie cu privire la practicile sale contabile. Până şi rezultatele sale financiare recente ar fi fost supuse unei investigaţii, nefiind chiar 100% credibile. Acţiunile scădeau cu 20% doar în mai, când se anunţă investigaţia. Pe de altă parte reducerea numărului de angajaţi ajută firma să economisească 115 milioane de dolari pe an.

Efectele se vor simţi în în 2019 şi 2020. Compania are sediul în Mountain View, California şi are 13.000 de angajaţi la nivel global. Veniturile pe anul fiscal curent ar urma să fie în jur de 4.67 până la 4.79 miliarde de dolari, faţă de 4.76-4.9 miliarde cât se aştepta iniţial. Symantech Corporation este o compania de software americană, care se ocupă de produse de cyber securitate şi se afla în rândul firmelor din Fortune 500.

În 2014 Symantec se împărţea în două ramuri, una axată pe securitate şi alta pe managementul de informaţie.