SUV-ul electric NIO ES8 a primit aprobarea de fi vândut oficial în Europa

0
4320
NIO ES8
SUV-ul electric NIO ES8 a primit aprobarea de fi vândut oficial în Europa

Startup-ul Nio este prima firmă din China cotată la bursa din New York, anul trecut. Compania a primit recent aprobarea EWVTA pentru a comercializa modelul SUV NIO ES8 în Europa. Se pare că prima dată noul autoturism electric va fi disponibil în Norvegia, urmând ca producătorul să se extindă și spre alte regiuni în viitor. Avem detalii mai jos.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Modelul a primit aprobarea pentru a putea fi produs în masă, iar acesta poate fi înmatriculat oriunde în Europa. În luna mai a anului 2021, compania a anunțat că vor intra pe piața din Norvegia, fiind prima țară unde producătorul chinez își va comercializa autoturismele, pe lângă China. Astfel, primul model disponibil spre achiziționare este E58, începând din luna septembrie.

În plus, compania oferă cumpărătorilor posibilitatea de a utiliza NIO House, aplicația lor oficială, stațiile de încărcare Power Swap și NIO Life. Având în vedere că mașinile electrice sunt la mare căutare, compania chineză ar putea deveni un jucător important pe piață în următorii ani. Chiar în această lună producătorul auto a înregistrat vânzări record și e clar că dorește să-și extindă prezența și pe alte piețe europene.

Despre Nio ES8

Nio ES8 este un SUV electric cu baterii inteschimbabile. Șasiul acestuia este realizat din aluminiu, iar interiorul poate găzdui până la 7 pasageri. Tot la interior regăsim materiale premium precum piele Nappa. Ecranul sistemului de infotainment este dispus pe verticală, fiind inspirat de la Tesla. Mașina are parte de două motoare, ambele electrice. Acestea dezvoltă o putere de 653 de cai putere și 840 Nm, mașina ajungând la 100 km/h în doar 4.4 secunde.

SUV-ul Chinez folosește NIO Pilot, un sistem de asistență foarte avansat. Are 23 de senzori printre care o camerătrifocală, patru camere video exterioare, cinci radare, o cameră pentru monitorizarea șoferului și 12 senzori ultrasonici. Automobilul poate pune frână automat, se poate ghida în abutaiaje și preia contrulul pe autostradă. Poate citi și semne de circulație și va atenționa șoferul încazul în care depășește banda de circulație.

În China prețurile modelului ES8 pornesc de la 57.460 de euro. Versiunea Founder’s Edition ajunge totuși la un preț de 70.285 euro. NIO oferă un sistem similar celul de la Renault prin care poți închiria bateriile. În China este disponibil pentru 165 euro pe lună și reduce prețul mașinii cu aproximativ 13.000 euro. Nu știm încă care sunt ofertele din Norvenia pentru Nio ES8.