SUV-ul Dacia Duster 2018 este dezvăluit oficial; aduce modificări estetice la exterior și iluminare LED

1
5342
Dacia Duster 2018

Nu mai trebuie să așteptăm până la Salonul Auto din Frankfurt pentru a admira noul Duster, asta pentru că SUV-ul tocmai ce a fost dezvăluit oficial. Dacia Duster 2018 aduce modificări estetice la exterior și primim de această dată corpuri de iluminare ce folosesc tehnologia LED.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

SUV-ul se bazează pe fix aceeași platformă ca a predecesorului și este aproape identic la nivel de dimensiuni. Există totuși noutăți interesante în cazul de față, iar Laurens van den Acker (noul șef al departamentului de design Dacia) susține că fiecare panou al caroseriei este nou.

Dacia Duster 2018

Aflăm că noua generație Duster este ceva mai lat și că panourile laterale sunt redesenate pentru a se potrivi mai bine cu noile jante de 17 inch pe care le primim aici. Parbrizul a fost amplasat cu 100mm mai în față pentru a se îmbunătăți spațiul de la interior, iar capota a fost ridicată pentru un look mai robust

Se oferă și blocuri optice ample cu scopul de accentuare a lățimii percepute a automobilului și totodată un scut cromat amplasat în zona barei frontale ce vrea să dea impresia unui vehicul off-road. În spate avem elemente de culoare neagră în zona aripilor laterale și descoperim că stopurile au fost de asemenea redesenate.

Vor fi remarcate schimbări și la interior unde vom avea pentru prima oară materiale soft-touch la atingere, iar în materie de motorizări trebuie să știți că nu se modifică versiunile deja disponibile. Vom primi aceleași variante diesel de 1.5 litri, respectiv benzină de 1.2 litri.

Se obțin tot 3 stele la testele Euro NCAP, dar producătorul va comercializa pachete opționale de siguranță ce conțin tehnologii precum frânarea automată. Lansarea comercială va avea loc la începutul anului 2018 în Franța, urmând ca cei din Marea Britanie să primească SUV-ul din vara viitoare. Dacia Duster 2018 vine doar în varianta cu 5 locuri și cei interesați pot alege fie modelul 4×2, fie pe cel 4×4.