SUA lanseaza o naveta spatiala secreta, o noua arma in cosmos?

0
922

In vreme ce ne ingrijoram cu totii in legatura cu inundatii, furtuni si cutremure, SUA are o preocupare mai imporatanta: lansarea unei noi navete in cosmos, aparent o potentiala arma spatiala. Interesant este faptul ca Pentagonul refuza sa divulge misiunea navetei, dar si costul sau oficial.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Pe numele sau X37B, vehiculul spatial a fost lansat de catre fortele aeriene ale Statelor Unite joi, folosind ca suport o racheta Atlas V. Oficial, acesta este un „vehicul orbital pentru teste”, dar una dintre utilizarile sale ar putea fi aceea de a lansa cativa sateliti de mici dimensiuni, care vor monitoriza punctele fierbinti de pe glob.

X37B poate ramane in orbita timp de 270 de zile si exista speculatii conform carora vehiculul ar folosi pentru testarea de noi arme spatiale pe baza de laser. Printre altele, lansarea acestei navete a testat un nou invelis de siliciu si numeroase alte tehnologii care vor imbunatati viitoarele generatii de vehicule spatiale.

Si mai amuzant este faptul ca, in vreme ce noi aflam despre X37B, SUA lansa naveta Minotaur IV, care poarta cu sine prototipul unei arme ce poate lovi orice tinta de pe glob in mai putin de o ora.

[via timesonline]