SpaceX a lansat un satelit spion misterios pentru Departamentul de Apărare din SUA

0
892
SpaceX
SpaceX a lansat un satelit spion misterios pentru Departamentul de Apărare din SUA

SpaceX a reușit să lanseze cu succes un nou satelit spion în această dimineață în SUA. Acesta este destinat Biroului Național de Recunoaștere al SUA, însă nu se știe exact la ce fel de operațiuni va fi folosit.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

National Reconnaissance Office (NRO) este o agenție din cadrul Departamentului de Apărare, iar proiectele lor sunt ținute secrete de către SUA. Lansarea satelitului misterios a avut loc în această dimineață de pe platforma de lansare 93A în cadrul Centrului Spațial Kennedy. Satelitul spion este acum cunoscut sub numele de cod “Gorilla”. Aveți mai jos și filmarea.

SpaceX a întâmpinat câteva probleme tehnice, astfel că lansarea a venit cu două zile întârziere. Totuși, compania a reușit de această dată să recupereze racheta Falcon 9, care a ajuns pe o platformă la Cape Canaveral Space Force Station.

Șansele ca acestea să aterizeze pe uscat sunt relativ rare. De obicei, agenția le recuperează din mare, folosind drone pentru căutarea lor. Cu mai puțin de două săptămâni rămase din 2020, evenimentul marchează a 26-a lansare pentru SpaceX, într-un an plin de provocări. De asemenea, este și ultima lansare din 2020 pentru compania lui Elon Musk.

Ce probleme a întâmpinat SpaceX?

Prima încercare de a lansa satelitul a avut loc joi dimineața. Lansarea a fost întreruptă însă automat atunci când senzorii au detectat o presiune ridicată în interiorul rezervoarelor de oxigen lichid din partea superioară a rachetei. Planul inițial era să se încerce lansarea vineri, însă aceasta a fost din nou amânată.

Nu se știe încă ce rol are satelitul aflat la bordul rachetei. Guvernul Statelor Unite nu a oferit niciun indiciu cu privire la scopul acestuia. Cunoaștem doar că numele de cod al misiunii este “NROL-108” și este condusă sub motto-ul  “Pace prin forță” (Peace Through Strength).

Totuși, NRO a postat pe Twitter câteva informații. Astfel, aflăm și de ce misiunea se numește așa.

Gorilele sunt animale pașnice, dar pot fi feroce atunci când este necesar. La fel ca o gorilă, misiunea noastră NROL-108 este vigilentă și pregătită să se apere, demonstrând angajamentul NRO de a proteja soldații, interesele și aliații SUA“.