Sony ZV-E10 este cel mai nou aparat foto mirrorless dedicat vloggerilor și influencerilor începători

0
1829
Sony ZV-E10 este cel mai nou aparat foto mirrorless dedicat vloggerilor și influencerilor începători

Sony a lansat recent un nou aparat foto mirrorless destinat vlogging-ului și influencerilor. Sony ZV-E10 ar fi succesorul modelului ZV-1, lansat anul trecut. Totuși, noul aparat foto mirrorless aduce suport pentru obiective custom. Avem detalii ai jos.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Sony ZV-E10 împrumută multe dintre dotările aparatului Alpha 6400, însă câteva caracteristici au fost eliminate. Camera este centrată pe vlogging. Utilizarea sa fiind foarte facilă și simplă, este chiar recomandată începătorilor. Avem parte de același senzor regăsit și în cazul lui Sony Alpha 6400. Este vorba despre APS-C de 24.2 MP. Camera poate filma clipuri la calitate 4K în 30 FPS în sistem 4:2:0 8-bit. Asemeni modelului menționat, Sony ZV-E10 suportă captura S-Log2, S-Log3 și profile HLG.

Ecranul este rabatabil, balamaua aflându-se de această dată lateral, punându-se accent pe catura selfie. Este un panou touchscreen și din câte puteți observa ocularul a fost eliminat în acest caz. Blițul a fost și el eliminat. Totuși, multe dintre funcțiile regăsite în cazul lui Sony A6400 se află aici. În partea de sus observăm un buton proeminent pentru captura video oricând este nevoie, iar zoom-ul poate fi controlat printr-un mecanism slide.

În partea de sus există și un microfon stereo de dimensiuni generoase. Totodată, aparatul este livrat și cu un accesoriu pentru vânt menit a fi folosit în cazul vloggurilor capturate la exterior. Nu în ultimul rând, avem aici port dedicat pentru un microfon extern, iar portul microUSB regăsit pe modelul de anul trecut a fost înlocuit cu unul USB-C.

Sony ZV-E10 se va comercializa la suma recomandată de 700 de dolari. Există și un kit livrat cu un obiectiv E PZ 16-50 mm F3.5-5.6 OSS disponibil pentru 800 de dolari. Noul aparat va fi disponibil la sfârșitul lunii august.