Sony și Microsoft încheie un parteneriat în zona gaming-ului; Iată ce se pregătește

1
993
Sony

În această toamnă așteptăm printre altele și debutul serviciilor de gaming Google Stadia, respectiv Apple Arcade – soluții cu destul de multe diferențe între ele dar care prezic un viitor în care gaming-ul se va realiza în cloud și nu vom mai avea nevoie de upgrade-uri hardware an de an pentru a juca cele mai noi titluri. Acum descoperim că ni se pregătește ceva interesant și din partea Sony și Microsoft care tocmai ce au încheiat un parteneriat.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Este destul de ciudat să vedem o colaborare între companiile de față care rivalizează pe piața consolelor de gaming, produsele lor actuale fiind PlayStation 4 (Sony) și Xbox One (Microsoft). Descoperim că acest parteneriat implică dezvoltarea de soluții AI și platforme de entertainment menite să schimbe în bine experiența gamerilor.

Cele două părți vor lucra pentru dezvoltarea de soluții cloud în cadrul Microsoft Azure, astfel încât jocurile să fie suportate de platformă și să ofere servicii de streaming. Se va colabora și în domenii precum semiconductors și AI pentru dezvoltarea de senzori de imagine smart.

Din câte se precizează în online, pare că Sony și Microsoft au fost surprinși de lansările soluțiilor gaming Apple și Google, astfel că pregătesc la rândul lor ceva similar pentru a cuceri piața. Anul viitor așteptăm lansarea noilor console PlayStation 5 și Xbox Two, iar de curând Microsoft a prezentat și o consolă axată strict pe conținutul digital, fără disc optic.