Ce aţi spune dacă aţi afla că următorul PSP vine cu un procesor quad-core? Ei bine acesta este adevărul, deoarece Sony tocmai a prezentat oficial noua versiune de PlayStation Portable, purtând numele de cod NGP. Gadgetul este compatibil cu PlayStation Suite şi vine cu un procesor quad core ARM Cortex A9.

Publicitate

Ecranul său este un touchscreen OLED de 5 inch, cu rezoluţie de 960 x 544 pixeli, iar pentru control consola foloseşte două stick-uri analogice, plus aceleaşi butoane ale primului PSP şi o zonă touch în partea din spate a terminalului. NGP suportă socializare online şi conectarea la Internet via 3G şi WiFi.

Veţi găsi şi GPS la bord, iar lansarea acestui produs este programată pentru perioada sărbătorilor de iarnă. Jocurile vor sosi pe acest PSP 2 în format “new media” şi nu UMD, dar nu e încă foarte clar tipul de memorie flash pe care se va baza Sony. Consola arată incredibil şi dacă va avea un preţ rezonabil, ar putea desfiinţa complet Nintendo 3DS, mai ales că oficialii Sony declară că NGP are aceeaşi putere de procesare grafică ca şi PS3.

  • Hrapsa_i

    super…vreau si eu unul

  • Vasile Lucian BUJOR

    Corectie. Nu are aceeasi putere de procesare grafica. Este intre psp 2 si 3 din punctul asta de vedere. Are in schimb putere sa suporte acelasi gameplay, aceeasi fizica, practic joci aceleasi jocuri – cu mici modificari la interfata ca sa fie adaptata – insa o calitate a texturilor mai joasa, dar mai mult de cat suficienta pentru gaming-ul de buzunar. Ce difera in special fata de trecut e ca acum jocurile pot fi transportate mult mai usor pe consola mobila reducand doar calitatea texturilor si a efectelor pentru ca platforma e mult mai puternica. Alt aspect e ca incluzand 3g, probabil va putea fi folosit si ca telefon. Cine stie? Clar este ca trend-ul Sony este , datorita evolutiei tehnologiei, sa transforme consolele de jocuri, in console mobile, vrei sa te joci la tv? Doar o conectezi la tv-ul tau si te distrezi, renuntand la o cutie mare de langa televizor, per total salvand bani si faci lucrurile mai simplu, probabil ngp-ul costand intre cele actuale si cele de birou, deci mai scump aparent, dar nu mai dai banii pe psp3 si psp , doar pe psp ngp . Ce e interesant este ca e DOAR PRIMA dintr-o noua gama. Deci lucrurile devin interesante de abi dupa cativa ani. Daca includeau si o camera foto de calitate cu inregistrare HD eram foarte pornit sa-mi cumpar :D. Pe mine ca gamer pe pc ma intereseaza sa mai joc ce e si pe consola, dar sa cumpar ps3 nu ma incanta, insa un ngp suna al naibii de interesant sau macar xperia play :D.