Sony, Nikon şi alte mari companii cooperează pentru realizarea unei platforme a camerelor inteligente

0
1015

Se mişcă lucrurile în domeniul camerelor inteligente, care urmează să primească o platformă unificată pe viitor. Acest proiect a fost pornit de către Sony şi Nikon, plus alte câteva nume mari din rândul producătorilor de camere sau sisteme de securitate.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Multă lume a început să cumpere camere baby monitor, camere de securitate IPTV şi alte tipuri de camere, pe care le integrează în ecosistemul smart home. Lipsa de standardizare poate reprezenta o problemă de securitate, de aici nevoia unei platforme noi. Pe lista partenerilor acestei iniţiative se află Sony, Nikon, Foxconn, dar şi Wistron sau startupul din zona procesării de imagini Scenera.

Ideea este de a găsi o metodă de a face camerele inteligente interoperabile fără probleme şi rapid. Practic, pe viitor am putea să fim capabili să monitorizăm fluxul video de la camerele a diferite branduri dintr-o singură interfaţă unificată. O specificaţie oficială va fi finalizată, iar producătorii de camere vor adera la ea. Pe viitor capturile vor putea fi împărţite în scene, indexate şi transformate în material video scanabil şi căutabil.

Se va putea implementa şi stocare unificată în cloud, după o singură specificaţie. Evident AI-ul joacă şi el un rol aici, pentru recunoaşterea de obiecte spre exemplu sau persoane. Produsele aprobate de alianţă “NICE” vor ajunge pe rafturi din 2019 şi ar trebui ca şi alte nume mari din smart home ca Nest sau Amazon să se implice pe viitor.