Sony ar putea prezenta PlayStation 5 pe 3 iunie; Ce ştim despre eveniment?

0
2002

Dacă tot nu avem cel mai aşteptat eveniment de gaming al anului în iunie, celebrul E3, Sony se revanşează cu un eveniment programat pe 3 iunie. Surse din industrie afirmă că pe 3 iunie va avea loc o prezentare surpriză, a lui PlayStation 5. Sony a fost zgârcită cu detaliile până acum, anunţând doar controllerul DualSense şi data de lansare a consolei.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Dacă totul merge bine atunci Sony PS5 ar trebui să sosească în perioada sărbătorilor de iarnă 2020. Jeff Grubb, reporterul care a mai scris că vom vedea un PS5 prezentat la început de iunie, a postat pe Twitter că data aleasă ar fi 3 iunie. Nu e singura sursă, pentru că şi Bloomberg indică tot data de 3 iunie. Sony a actualizat în curând site-ul oficial al consoeli, deci ni se pregăteşte ceva. Ce e drept pe site-ul respectiv avem doar informaţii generice şi termeni bombastici ca “viteză fulger”, cu un CPU, GPU şi SSD custom.

Avem şi menţiuni despre feedback haptic la nivel de controller, trăgaciuri adaptive şi tehnologie Audio 3D. Se pare că Sony e conştientă de reacţia negativă a fanilor care au urmărit evenimentul Xbox 20/20. Sony vrea să dea o palmă celor de la Microsoft prezentând jocuri care chiar rulează pe PS5 şi nu o serie de cutscene-uri obosite. Sunt deja câteva titluri confirmare, de la Assassin’s Creed Valhalla, până la un Destiny 2 refăcut pentru PS5 şi Xbox Series X.

Recent Epic, creatorul lui Unreal Engine a oferit indicii că hardware-ul de PS5 se va bate şi cu rig-uri de gaming (PC) performante, în special datorită unui SSD extrem de rapid. În ultimele 2 săptămâni am avut câte un State of Play Sony la mijloc de săptămână, unul cu gameplay din “Ghost of Tsushima” şi unul despre “The Last of Us 2”. Revista PlayStation Magazine dezvăluie şi că viitoarele jocuri de PS5 includ şi Gollum (un titlu LOTR cu Gollum ca protagonist), Scarlet Nexus, Watch Dogs 3 şi alte 38 de titluri next gen.

Acele 38 de jocuri ar putea fi prezentate pe 3 iunie.

PlayStation 5 este aşteptat cu un GPU AMD Custom, capabil de Ray Tracing, compatibilitate cu multiple jocuri PS4 şi PS VR, dar şi drive Blu-Ray. Avem 16 GB memorie GDDR6, SSD Samsung custom de 960 GB, input HDMI 2.1 şi un procesor nou AMD Zen 2 octa core cu frecvenţa de până la 3.5 GHz.