Sonos Arc primeşte o actualizare importantă, ce aduce compatibilitate LPCM multi channel

0
1133

Sonos ne-a informat în această săptămână cu privire la o actualizare software importantă, care aduce compatibilitate LPCM multi-channel. Soundbar-urile Sonos Arc vor oferi astfel sunet şi mai imersiv pentru experienţele de gaming, lucru util în această perioadă când tocmai au apărut noile console Xbox şi PS5.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Arc este unul dintre produsele preferate ale fanilor Sonos, datorită sunetului premium home-theatre prin care îmbogăţeşte atât experienţa de vizionare TV, cât şi filmele, muzica, gaming-ul şi altele. Prin intermediul acestei actualizări de software, Arc va suporta acum LPCM multi channel, aducând o experienţă specială pentru gaming, discuri Blu-Ray şi multe altele. Vorbim aici despre cea mai nouă actualizare de software Sonos, pe care o veţi găsi în aplicaţie şi va fi disponibilă pentru toate viitoarele setup-uri în care va fi integrat Arc.

LPCM este Linear Pulse Code Modulation, o modalitate de encoding digital cu informaţie audio necomprimantă, în care waveform-ul audio este reprezentat de o secvenţă de valori de amplitudine de la un sample pe o scară liniară. Acest tip de format audio e folosit pentru a transmite informaţie audio digitală necomprimată via HDMI.

Un soundbar Sonos Arc costă 799 dolari şi dacă veţi comanda unul acum veţi avea un produs livrat în jurul datei de 11 decembrie. Acest dispozitiv aduce suport Dolby Atmos, control cu telecomanda, cu aplicaţia de smartphone, control vocal, dar şi suport AirPlay 2. Are suport Google Assistant şi Alexa şi este recomandat posesorilor de televizoare cu diagonală peste 49 inch. Are 11 drivere şi un sistem special de amplificare a vocii, util la filme şi jocuri video.

Aplicaţia dedicată are un egalizator ajustabil, cu setări de bas, treble şi volum. 8 woofere eliptice asigură un playback bine calibrat pentru frecvenţele vocale şi cele midrange, plus un bas plin, bogat. Microfoanele far field au beamforning şi anulare multi channel pentru ecou încât comenzile tale vocale să fie perfect interpretate.