Smartwatchurile pentru copii sunt interzise în Germania, din cauza încălcărilor de intimitate

0
1183

Germania este ţara cunoscută pentru interdicţii la vânzare ale jocurilor prea gory, dar acum o altă interdicţie îi face celebri. E vorba despre cea legată de smartwatchurile pentru copii. Acestea au fost interzise în Germania pentru că încalcă intimitatea celor mici… şi nu numai.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Agenţia Federală de Reţele din această ţară a recomandat chiar părinţilor să “distrugă” respectivele terminale, ceea ce mi se pare extrem. Jochen Homann, preşedinte al agenţiei anterior menţionate a declarat că prin intermediul unei aplicaţii speciale părinţii pot folosi ceasurile pentru a asculta ce se întâmplă în jur. Astfel, se obţine un sistem neautorizat de transmisie.

Studiile arată că această funcţie e folosită pentru a asculta profesorii din clase. Câteva companii care produc astfel de gadgeturi au fost deja sancţionate şi au primit interdicţii la vânzare. Şi şcolile au primit un îndemn oficial să aibă mai multă grijă cu astfel de terminale lăsate pe mâna elevilor. Nu putem decât să ne întrebăm în ce măsură e OK ca cel mic să poarte un smartwatch de adult.

Germania a mai interzis cu câteva luni în urmă şi nişte păpuşi inteligente şi recent şi un difuzor inteligent pentru copii, tot pe baza preluării de informaţii neautorizate şi a încălcării drepturilor. Colectarea de date pare să fie o problemă tot mai mare în ziua de azi… Nemţii au toate motivele să fie paranoici după scandalul NSA, când Merkel era ascultată de agenţiile din SUA, pe vremea lui Obama.