Sega lansează consola Mega Drive Mini în Japonia

0
1432

Se pare că nu doar Nintendo şi Atari au readus în actualitate console de pe vremuri, ci şi Sega vrea o bucată din piaţa nostalgicilor. Ca atare au lansat un neaşteptat Sega Mega Drive Mini în Japonia, o consolă pe care sincer nu o prevăzuseră nici experţii.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Mega Drive Mini este o versiune mai mică a celebrei console 16 bit cunoscută ca Genesis în SUA. Noul device a fost anunţat în cadrul unui eveniment organizat în Japonia în acest weekend şi este ţintit spre aceiaşi fani vintage ca şi cei ai consolei mici de la Nintendo. Noul Sega este destul de mic încât să încapă în palmă şi va fi lansat ca un produs aniversar pentru 30 de ani de existenţă Mega Drive/Genesis.

Din păcate nu avem nici preţ, nici specificaţii şi nici măcar nu ştim cum arată controllerele sau ce jocuri primim. Nici măcar nu e clar dacă produsul ajunge în afară Japoniei, dar am o presimţire că în prima fază nu o va face. Compania Sega a părăsit piaţa consolelor prin 2001, după ce Dreamcast-ul nu a vândut pe măsură aşteptărilor. Iată că după 17 ani creatorul ariciului Sonic revine cu hardware proaspăt, dar axat pe nostalgie.

Sega şi-a făcut mâna anul trecut cu AtGames Sega Genesis Flasback HD, care a fost sub ce oferă Nintendo Classic. În ultimul an Sega şi-a adus şi jocurile clasice pe mobil şi recent şi pe Nintendo Switch, deci deschiderea rămâne strategia lor numărul 1. Sega lansa Mega Drive în Japonia în octombrie 1988 şi în SUA prin 1989, vânzând peste 30 de milioane de unităţi la nivel global.