Samsung va prezenta noile televizoare cu tehnologia Quantum Mini LED în cadrul târgului tehnologic CES 2021

0
2096
Samsung Quantum Mini LED
Samsung va prezenta noile televizoare cu tehnologia Quantum Mini LED în cadrul târgului tehnologic CES 2021

Companiile se pregătesc deja pentru târgul tehnologic CES, care începe pe 11 ianuarie 2021 și se desfășoară exclusiv în mediul digital de această dată. În cadrul evenimentului vedem de obicei ultimele tehnologii atât în materie de smartphone-uri, cât și noi inovații în aria televizoarelor smart și a altor produse electronice. Aflăm astăzi detalii despre ne pregătește Samsung anul viitor.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Compania sud-coreeană a prezentat în cadrul târgului tehnologic CES 2020 mai multe prototipuri de televizoare. Am putut vedea atunci televizoare fără margini, TV-uri QLED cu rezoluție 8K, dar și TV-uri cu tehnologia microLED la bord.

Prin intermediul site-ului olandez letsgodigital, aflăm că Samsung a înregistrat recent un patent pentru tehnologia Quantum Mini LED.

Tehnologia Quantum Mini LED

Pe data de 18 noiembrie, Samsung Electronics a înregistrat un nou patent atât în Korea, cât și în Australia. Acesta poate fi regăsit mai jos, unde observăm și numele noii tehnologii “Samsung Quantum Mini LED“.

Samsung Quantul Mini LED

Din nume deducem că este vorba despre un televizor cu ecran QLED, numele folosit de către Samsung pentru ecranele LCD cu tehnologia Quantum-Dot la bord.

Luna trecută, agenția de cercetare a pieței Display Supply Chain Consultants (DSCC) a lansat zvonul conform căruia Samsung dezvoltă un televizor bazat pe tehnologia miniLED. Deși informația nu a fost confirmată de Samsung, iată că înregistrarea patentului confirmă bănuielile din trecut.

Diferențele dintre tehnologia miniLED și tehnologia microLED

Deși denumirile sunt similare, tehnologiile sunt complet diferite. MicroLED este o tehnologie de afișare a imaginii auto-emitentă. MiniLED reprezintă însă un ecran LCD convențional cu iluminare de fundal. Samsung va aplica cel mai probabil acest tip de tehnologie.

Mini LED

Deoarece mini LED-urile au dimensiuni foarte mici, pot fi amplasate mii pe o suprafață în loc de câteva sute în cazul mini-LED-urilor. Această tehnologie va îmbunătăți astfel calitatea imaginii, contrastul și performanțele HDR. În plus, miniLED-urile ar fi mai eficiente din punct de vedere energetic.

Alți producători de televizoare, precum Sony și LG Electronics, vor introduce de asemenea noua tehnologie anul viitor. Compania chineză TCL are deja câteva modele de televizoare miniLED disponibile în portofoliu.

Cel mai probabil, vom vedea în viitor tehnologia aplicată și pe alte dispozitive, precum smartphone-uri sau tablete. Câteva zvonuri afirmă chiar că Apple dezvoltă în prezent tehnologia și noul iPad Pro va veni cu un ecran miniLED.