Samsung va lansa un laptop cu procesor Exynos şi GPU AMD în acest an

0
746

Samsung ne tot “ameninţă” cu un laptop cu procesor Exynos de ceva vreme şi de asemenea ştiam că are în dezvoltare un procesor cu tehnologie de GPU AMD. Se pare că ambele proiecte se reunesc într-un singur dispozitiv şi vom vedea un laptop cu CPU Exynos şi GPU AMD în 2021. Avem detalii mai jos.

Publicitate ⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Samsung a anunţat parteneriatul cu AMD în iunie 2020, putând licenţia arhitectura RDNA de la gigantul chipseturilor. Înţelegerea le-ar fi permis sud coreenilor să asocieze procesoarele Exynos cu GPU-uri AMD în locul celor Mali folosite până acum. Teoretic asta înseamnă un salt important în gaming-ul pe mobil, tableta şi alte portabile. Deocamdată parteneriatul este inaugurat la nivel de laptop. Informaţiile vin de la ZDNet Korea, care scrie că Samsung va lansa un laptop cu Windows 10 şi procesor Exynos, dar şi cu GPU AMD.

Va sosi în 2021 şi ar putea face parte din nouă gamă de laptopuri de gaming de la Samsung. Nu e prima oară când vedem un laptop cu Windows 10 şi CPU ARM. Există Galaxy Book S, dar Samsung s-a bazat pe Qualcomm până acum. Problema e că Windows on ARM nu e cea mai răsărită variantă de Windows în acest moment şi implementarea Microsoft lasă de dorit. De văzut cum va merge implementarea pe Exynos. A se remarca faptul că odată cu apariţia MacBook-urilor cu Apple M1, s-au trezit la viaţă şi alte companii care scot laptopuri cu procesoare derivate din cele de pe smartphone.

Noul CPU Samsung de pe laptop ar fi un aşa numit Exynos 2200, care va fi gata în trimestrul 3 din 2021. Posibil ca laptopul rezultat să aibă conectivitate 5G.