Samsung prezintă primele laptopuri cu ecran QLED: Galaxy Book Flex şi Galaxy Book Ion

1
2581

Samsung a organizat ieri un eveniment numit SDC 2019, în cadrul căruia a prezentat teasere pentru Galaxy Fold 2, un telefon robust, dar şi noi laptopuri. Acestea din urmă sunt Samsung Galaxy Book Flex şi Galaxy Book Ion, primele laptopuri cu ecrane QLED şi cu alimentare wireless pentru alte dispozitive.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Din ce am înţeles produsele ar trebui să vină la început de 2020 şi nu avem încă preţuri pentru ele. Ambele laptopuri au câte 2 variante de diagonală: de 13.3 inch şi 15.6 inch, doar Full HD şi au procesoare Intel Core de generaţie a zecea. Încărcare wireless e asigurată via touchpad, alimentând telefoane, căşti şi ceasuri inteligente.

Samsung Galaxy Book Flex

Samsung Galaxy Book Flex este un laptop convertibil, cu un corp din aluminiu şi cu balama rotativă la 360 de grade. Are şi suport pentru Samsung S Pen şi vine în variante de 13.3 inch şi 15.6 inch. Ambele au la interior procesoare Intel Ice Lake, cu grafică Iris Plus, dar şi baterii de 69.7 Wh. Utilizatorul primeşte şi două porturi Thunderbolt 3, un port USB-C, jack audio şi suport pentru până la 1 TB de stocare.

În plus RAM-ul ajunge până la 16 GB. Computerele sunt şi gata pentru mediul business, securizate cu cititor de amprente şi webcam HD. Mai aveţi şi slot microSD şi difuzoare stereo AKG.

Samsung Galaxy Book Ion

Samsung Galaxy Book Ion este varianta fără balama rotativă a lui Galaxy Book Flex. Nu are nici suport pentru stylus, dar măcar vine într-un format mai compact şi uşor. Varianta de procesor este Intel Comet Lake şi nu Ice Lake. Mai interesant mi se pare că primi un laptop upgradabil în acest caz, cu slot SODIMM pentru memorie şi slot SSD secundar pe varianta de 15.6 inch.

În rest avem două porturi USB 3.0 Type-A, port HDMI, două porturi Thunderbolt 3, cititor de carduri şi jack audio. Ecranul rămâne un QLED Full HD, avem şi tastatură retroiluminată, difuzoare stereo AKG şi cititor de amprente, plus webcam HD. Nu cunoaştem preţuri, dar ecranul QLED sigur saltă sumele aproape de 1000 de euro.