Samsung Galaxy Fold 2 primeşte primul teaser oficial şi va avea format de telefon pliabil cu clapetă

0
991

La SDC 2019, eveniment organizat ieri de Samsung, compania sud coreeană a anunţat atât două noi laptopuri, cât şi un teaser pentru Galaxy Fold 2. Acest teaser vine devreme, pentru că primul Galaxy Fold de abia a început să ajungă în magazine în ultima lună. Hai să vedem ce ne oferă noul pliabil.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Din câte vedem în video-ul teaser, dar şi în randările oferite de Samsung, noul pliabil va avea un format mai degrabă vertical, aducând cu un telefon cu clapetă. Se pliază fix pe mijloc şi se închide şi deschide fix ca un telefon cu clapetă. Pare să aibă muchii înguste şi un format alungit stil 21:9, poate şi mai lung. Galaxy Fold 2 a tot scăpat în ultimele luni, sub numele de cod “Bloom” şi s-au vehiculat două variante de diagonale: de 8.1 inch şi 6.7 inch.

Se pare că Galaxy Fold 2 va avea o cameră selfie integrată într-un orificiu în ecran, dar au fost şi speculaţii că acea cameră se va afla sub ecran de fapt. Evident, Samsung insistă că teaserul e doar teaser şi varianta finală ar putea arăta diferit. E clar faptul că vom avea un ecran OLED, poate chiar unul care să primească o protecţie din sticlă de această dată, dacă e gata noua tehnologie.

Şi balamaua a fost actualizată şi e acum mai “ţeapănă”, putând fi capabilă să ţină telefonul deschis la 90 de grade, aşa încât să foloseşti şi jumătatea sa de sus şi cea de jos. Un demo apare în video cu aplicaţia Camera. Încă nu ştim ce fel de cameră se află în spate, dar aş paria pe una triplă sau quad. Se pare că Samsung ar dori să scape de protuberanţa camerei, din ce am înţeles.

Noul produs va fi evident unul premium, deci dotări high end ca 12 GB RAM, măcar 256 GB stocare şi un procesor Exynos 990/Snapdragon 865 sunt bătute în cuie. Aşteptăm şi Android 10 cu One UI 2.1 la bord, suport 5G şi încărcare rapidă la 45W. Speculaţiile mai vorbesc despre două baterii separate, una de 900 mAh şi una mult mai mare. Faţă de Galaxy Fold 1, care a fost vândut în ediţie limitată şi doar în anumite ţări, noul Fold va fi disponibil global.

Samsung speră să vândă 6 milioane de pliabile în 2020. Mă aştept tot la un preţ în jurul a 2000 de euro.