Samsung pregăteşte un laptop controlat prin gesturi realizate în aer, conform unui brevet

0
813

Dacă Samsung are un telefon pliabil programat pentru anul viitor şi probabil ne pregăteşte un rival pentru Face ID pe terminalele sale, sud coreenii vor să inoveze şi în zona laptopurilor, se pare. Vor face asta printr-un model controlat prin gesturi, judecând după cel mai nou brevet apărut pe web.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Compania are deja câteva laptopuri apreciate, din rândul modelelor Chromebook sau Galaxy Book, dar acum vrea să treacă la nivelul următor. Pe viitor am putea vedea un notebook Samsung cu control prin gesturi, mulţumită unor senzori noi. Biroul de Trademark-uri şi Brevete din SUA a aprobat un brevet Samsung ce face referire la un laptop high end cu trackpad Force Touch şi senzori contactless.

Inovaţia celor de la Samsung implică un terminal electronic cu panou multistratificat. Primul electrod din zona superioară şi primul electrod din cea inferioară sunt dispuşi în straturi diferite faţă de panoul multistratificat. Un al doilea electrod de sus şi unul jos sunt la rândul lor dispuşi în cadrul panoulul multistratificat. Primul controller detectează inputul prin atingere, observând o schimbare în campul electromagnetic dintre electrozii de sus şi jos.

Al doilea controller detectează inputul fără atingere, tot pe baza schimbărilor electromagnetice. Va fi o metodă mai uşoară de autentificare, cu doar o privire sau atingere pe viitor. Va trebui doar să duceţi mâna deasupra trackpadului şi gata autentificarea şi deblocarea. Ideea de gesturi în aer se foloseşte pe telefoanele Samsung de la Galaxy S4 încoace, permiţând scrollul pe site-uri mişcând mâna sau privirea chiar