Samsung lansează în România noile sale televizoare QLED 2018, cu design ultra minimalist, camuflaj în decor

0
1875

Samsung a lansat ieri în România noile sale televizoare QLED, generaţia 2018. Acestea se remarcă prin designul minimalist, faptul că utilizează un singur cablu şi alte avantaje la capitolul estetic şi de funcţionalitate. Debutul a avut loc la Roche Bobois, un showroom pentru produse de mobilier de lux şi avem detalii despre cum a fost evenimentul şi cum e noul TV mai jos.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Trecând peste şocul faptului că scaunele şi mesele de la Roche Bobois costa sute sau mii de euro am savurat faptul ca televizoarele au debutat cu o scenetă de teatru mut. Hai să îi zicem pantomimă, deşi atingerea televizorului a fost reală. Un cuplu, un el şi o ea au venit cu televizorul de la magazin şi au început să îl monteze. Diferenţa e că acum nu s-au certat cum fac toate cuplurile când montează ceva pentru că noul televizor are un sistem super intuitiv, ce îţi permite să îl pui direct pe perete, la o distanţă minimă de acesta şi fără probleme în a schimba unghiul şi înclinarea dacă nu sta drept.

Noua gamă QLED 2018 se bazează pe minimalism, cu muchii foarte înguste, un singur cablu conector care se remarcă şi posibilitatea de camuflaj. Astfel televizorul va adopta un wallpaper identic cu peretele din spatele său pentru a se camufla în mediu şi a deveni şi mai minimalist. Ideea Samsung este următoarea: televizorul stă des oprit şi ca atare îl vom deghiza în mediul dn jur, încât ecranul negru să nu deranjeze ochiul esteţilor.

În acel mod special Ambient puteţi asculta muzică, vedea ştiri sau fotografii. O altă inovaţie este Q Picture, care prin tehnologie Quantum Dot ajuta la livrarea unor imagini clare şi profunde. 1 miliard de culori sunt etalate, cu 100% volum de culoare şi contrast profund. Vârful de gama din noua serie este SamsungQ9F, care vine cu diagonale de 55 inci, 65 inci şi 75 inci. Oferă suport HDR 10+ şi am avut ocazia să vedem un Xbox conectat la televizor, cu un joc de curse arătând spectaculos.

Toate noile modele au procesorul de imagine QEngine, care permite crearea unei imagini cât mai realiste şi oferind culori, contrast şi claritate perfecte. Funcţionalitatea Q Smart se ocupă de inteligenţa televizoarelor Samsung QLED 2018 şi interconectarea lor în locuinţa inteligentă. Aceste noi modele TV vin cu aplicaţii VOD, conţinut accesat cu uşurinţă, sistem de operare Tizen, control vocal şi control de pe telefonul mobil.

Avem şi o telecomandă inteligentă OneRemote, care poate controla toate dispozitivele conectate la televizor. Din ce am înţeles preţurile ar fi undeva în jurul a 4000 de euro pentru această gamă, una exclusivistă şi destinată puriştilor pasionaţi de imagine ultra realistă. Personal am apreciat cel mai mult cât de uşor se montează televizorul pe perete faţă de orice alt produs rival.