Samsung Galaxy S11 va sosi cu un senzor special Bright Night pentru captura nocturnă

0
4368

În ultimele 2 săptămâni au explodat zvonurile şi scăpările legate de Samsung Galaxy S11. Am tot văzut randări, detalii despre camere, procesor, RAM şi variantele telefonului. Cel mai abitir se vorbeşte despre camere şi toată lumea e încă în stare de şoc după ce am aflat că Galaxy S11 Plus ar avea 7 senzori în spate. Acum aflăm că unul dintre ei ar fi dedicat capturii low light şi că apare sub numele de Bright Night.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest nume circulă de un an şi a fost asociat lui Galaxy S10 înainte de lansarea sa. Samsung are drepturile pentru acest tip de senzor foto, care îmbunătăţeşte modul în care filmezi şi faci poze la lăsarea întunericului. Acum descoperim că Bright Night a fost înregistrat ca nume cu drept de autor în Uniunea Europeană. Va fi folosit atât pentru telefoane mobile, cât şi pentru tablete. Ar trebui să conlucreze cu senzorul principal de 108 megapixeli de pe Galaxy S11, care a tot fost confirmat, dar şi alături de cameră cu zoom optic 5X.

Vom mai avea şi senzori ToF 3D, telemetru laser pentru autofocalizare mai bună şi o cameră ultra wide. În 2019, Google Pixel-urile cu Night Sight şi telefoanele Huawei au dominat captura low light. Apple a venit cu propria interpretare Night Mode, care se activează automat şi nu produce rezultate chiar rele, doar că sunt puţin cam gălbui. Galaxy S10 nu a impresionat în mod deosebit cu Night Mode, dar după câteva actualizări software a început să arate mai bine captura sa nocturnă.

Note 10+ a făcut o figură frumoasă, urcând până la urmă pe podium, sau în cel mai rău caz în top 5 la captura low light. Pentru 2020 Samsung vrea direct locul întâi, de aici şi senzorul dedicat nocturn. Dacă mă uit la Google văd că softul e la fel de important ca şi hardware-ul pentru o captură reuşită de acest gen.