Jocul Age of Empires IV va avea un tutorial special bazat pe analytics, care îi va ajuta mult pe începători

0
2586

În ultimul deceniu, poate chiar mai bine, jocurile RTS şi jocurile de strategie în general au început să fie tot mai puţin căutate. Lumea vrea experienţe gratificante rapid, poveşti profunde sau… multe shootere. Totuşi încă există speranţă, pentru că a fost anunţat Age of Empires IV. Acesta este gândit atât pentru veteranii RTS-urilor, cât şi pentru cei care abia intră în această lume, iar ei vor avea un tutorial de generaţie nouă.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Într-un interviu acordat celor de la PCGamesN, directorul creativ din spatele jocului, Adam Isgreen a explicat cum vor fi ajutaţi începătorii. Au fost puse la punct tutoriale complexe, se pare, dar şi unele bazate pe analytics şi sugestii care apar în timpul jocului. Asta se va întâmpla la modul următor: un AI ar putea analiza modul în care joci şi să îţi vină cu sugestii pop up pe ecran de tip „hei, ştiai că poţi să faci asta?”.

Isgren vrea şi că jucătorii să înveţe situaţional, jucând scenarii care să îi înveţe cum să reacţioneze în anumite situaţii, când le este atacat imperiul sau când trebuie să facă negoţ cu cineva nou. Creatorul jocului a mai declarat şi că AoE IV este un nou început. Încă nu avem nici măcar data de lansare pentru joc, dar circulă anul 2021 în zvonuri. Am aflat că există o schimbare la aspectul defensiv şi acum în loc să avem obsesia cu zidurile şi arcaşii în spatele lor, vom putea duce lupte inclusiv pe ziduri.

Au fost confirmate doar două civilizaţii până acum: englezii şi mongolii. Mongolii vor fi imprevizibili şi vor aborda un stil nou faţă de precedentele jocuri. Judecând după trailerele apărute până acum, vom avea formaţiuni de război în stil Total War, trebuchet-uri care fac daune la distanţă mare şi un nou tip de a selecta şi organiza unităţi. AoE 2 avea 35 de civilizaţii, deci ne aşteptam la un număr impresionant şi aici.