Age of Empires IV primeşte un nou teaser, ar urma să fie prezentat săptămâna viitoare

0
1203

Dacă jocurile de la Blizzard au ţinut cap de afiş în ultima vreme, între prezentarea lui Diablo 4 şi Overwatch 2, iată că şi un alt clasic e pe cale să revină. E vorba despre Age of Empires, care va veni cu un nou sequel, anunţat săptămâna viitoare. Deocamdată avem doar un teaser pentru Age of Empires IV.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Ieşit direct de sub aripa celor de la Microsoft, proiectul include şi contribuţia celor de la Relic Entertainment. În plus, ştiam deja că se lucrează la o versiune remastered a trilogiei originale. Evenimentul XO19 începe pe 14 noiembrie, ca un show Microsoft axat pe gaming. Acolo am putea afla veşti despre consola Project Scarlett, dar şi despre noul Age of Empires. A apărut şi o numărătoare inversă şi un teaser, care promite “finalul unei ere. începutul une epoci”.

Trebuie spus că de fapt Age of Empires IV a primit un anunţ încă de la Gamescom 2017, dar de atunci nu am mai auzit mare lucru despre el. Chiar dacă seria de jocuri a primit ceva spinoff-uri şi remake-uri, plus jocuri de mobil/tabletă, ultimul release din cadrul seriei centrale a venit de abia în 2005. Atunci a debutat Age of Empires III pe Windows, OS X şi Windows Mobile. Ce ştim sigur e că pe 14 noiembrie vine Age of Empires II: Definitive Edition, cu grafică 4K şi upgrade-uri de look pentur trupe şi structuri, plus o campanie nouă.

Singurul trailer pe care îl ştim pentru AoE IV prezintă mai degrabă un teaser, decât gameplay. Erau randări cu ascensiunea şi distrugerea unei civilizaţii, dar publicul a fost foarte receptiv şi încântat. Marea problemă a seriei e că întreg genul RTS nu mai este deloc aşa popular cum era în anii ’90. Chiar dacă unii tânjesc după un nou Starcraft, Command & Conquer, Warcraft, nu prea mai e loc pe piaţa de aşa ceva.

Pe de altă parte seria Civilization nerge binemersi, cu un Civ VI lansat în 2016, deci cumva există speranţă.