Mercedes-Benz lucrează la un SUV electric din Clasa G, conform CEO-ului Daimler

0
1493
G-Class Experience Center G-Class Experience Center

În ziua de azi nu mai există ideea de “blasfemie” de când avem un SUV Lamborghini. De aceea nimeni nu ar trebui să fie surprins că CEO-ul Daimler a confirmat că Mercedes-Benz lucrează la un SUV electric din Clasa G. Despicam firul mai jos.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Legendarul G-Wagen e pe cale să aibă un frăţior, unul din familia EQ. Ola Kallenius, CEO Daimler a confirmat acest lucru pentru presă. Varianta pe baterii de SUV G-Class a fost confirmată în timpul unei vizite a oficialului la Automobile Congress 2019 din Berlin. În mod inedit compania se gândise chiar să renunţe la seria G-Wagen, dar aceasta a fost păstrată, fie şi numai pentru experimente de gen. Şi chiar şi fără puternicul motor twin turbo V8, înlocuit de baterie.

SUV-ul cel pătrăţos nu e chiar un preferat al celor care se dau cu vehicule de gen, dar are o personalitate de netăgăduit. Sursele scriu că noul G Wagen va avea o baterie foarte generoasă, care îi va creşte şi mai mult greutatea, deja foarte mare. Încă nu e clar dacă noul model va fi construit pe aceeaşi platformă standard G-Class, sau pe una nouă pentru automobile electrice. Nu ştim nici cine va furniza bateriile, dar vin în minte suspecţii obişnuiţi, ca Panasonic spre exemplu. Ei sunt furnizori pentru Tesla de exemplu.

Mercedes a promis că va construi 10 maşini electrice în următorii 2 ani, dar G-Class-ul electric sună mai mult a moft. E mai probabil să vedem întâi un hibrid plugin şi dacă el merge bine, o să apară şi varianta pe baterie. Aş vrea să subliniez că G-Class-urile noi au vreo 2.5 tone şi să mişti aşa ceva doar pe baterii şi să mai şi prinzi mulţi cai putere va fi cam greu. Dacă mai pui şi bateriile începi să vorbeşti de aproape 3 tone…

Va trebui ca greutatea să fie redusă serios, ceea ce înseamnă rabat la calitatea materialelor sau un corp mai mic.