Samsung Chromebook 2 apare pentru prima oară în lista unui furnizor de produse în State – vine în două versiuni nu cu mult diferite

0
472

În ce privește vânzările de Chromebook-uri, gigantul software american nu s-a lăsat descurajat de primele opinii negative și a continuat să “împingă”, în baza unor prețuri mai mult decât accesibile și calitate a construcției fiecărui model la standarde foarte bune. Chrome OS s-a bucurat de caracteristici noi frecvente prin intermediul actualizărilor și tinde tot mai mult spre a satisface necesitățile utilizatorilor în toate mediile.

Publicitate ⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

SC2_1

Google a considerat Chrome OS un proiect foarte valoros și a demonstrat cu fiecare ocazie dispoziția de a investi în noi dispozitive cu sistemul de operare bazat pe “celebrul” browser. Astfel avem Chromebook-uri fabricate de Acer, HP, Toshiba ș.a. Samsung a mers chiar și mai departe, integrând într-unul dintre dispozitivele Google propriul chip Exynos, care s-a dovedit a rula mai mult decât decent, chiar și la redarea materialului Full HD. Nu în ultimul rând, avem și un dispozitiv ultra high-end între acestea, denumit Chromebook Pixel și care, chiar dacă poartă o etichetă de preț exorbitant, a reușit să atragă destuli entuziaști.

SC2_2

Legat de știrea ce se referă la Samsung Chromebook 2, primul meu gând nu a fost către hardware, ci către o nouă versiune a sistemului de operare Google, lansat cu noile dispozitive. Acest scenariu nu poate fi exclus în continuare, deși pentru moment nu ne putem referi decât la Chromebook-uri, ce vor sosi în variante cu ecran de 13.3-inch și 11,6-inch. 4 GB memorie RAM și 16 GB spațiu de stocare acompaniază aceste două noi modele, iar partea interesantă este că “propulsia” este asigurată tot de arhitectura Exynox 5 și pentu aceste noi dispozitive, deși varianta de 11,6-inch ne întâmpină cu un anumit grad de incertitudine, ce se referă și la capacitatea de stocare internă și la procesor. În ce privește design-ul și caracteristicile, Chromebook 2 este așteptat să atragă în aceeași măsură în care cele precedente au făcut-o, oferind un design atractiv și toate mijloacele de conectivitate, inclusiv HDMI și USB 3.0, slot card microSD și altele.
SC2_3
Samsung Chromebook 2 este listat pentru prima oară exclusiv în State, de către B&H, oferit la pre-comandă pentru prețuri de 299, respectiv 399 de dolari pentru varianta cu ecran mai mare. Având în vedere că vorbim de prețuri de comandă înainte de lansarea oficială, ne așteptăm ca prețurile finale să fie mult mai atractive, conform aspectelor pe care mizează cei de la Google. Apoi, să nu uităm un criteriu foarte important, anume că membrii pasionați și deținători ai unui astfel de Chromebook, au reușit să instaleze și alte sisteme de operare pe ele, inclusiv Windows dar în special versiuni Linux din cele modeste în raport cu cerințele hardware. }n acest sens exist[ o sum[ de tutoriale de acum disponibile aproape pentru fiecare dispozitiv. Ceva ne spune că nici aceste noi proaspet viitoare intrări pe piață nu vor scăpa de mod-are, mai ales în condițiile în care nucleul Linux oferă suport pentru arhitectura ARM de ceva vreme.