MWC 2014: Nokia anunță 3 terminale ce rulează Android: Nokia X, X+ și Nokia XL

0
508

Cum era de așteptat, iată că finlandezii de la Nokia tocmai au anunțat primul terminal al companiei ce rulează Android OS, și anume Nokia X. Aflați că acesta nu a venit singur, ci însoțit de încă două noi device-uri cu acest sistem de operare.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

ScreenShot001
Nokia X dispune de o interfață de tip Windows Phone și va avea propriul magazin de aplicații, ceea ce înseamnă că Play Store, respectiv serviciile Google, nu vor fi disponibile pe acest terminal. Cu toate acestea, vom putea rula aplicații de tip Android (APK) fără probleme. Printre specificațiile lui Nokia X regăsim un display de 4 inch cu rezoluție 800×480 pixeli, un procesor dual-core de 1 GHz Qualcomm Snapdragon, 3G, 512 MB RAM și 4 GB de stocare.

nokia_X_green_1020Telefonul mai vine cu sloturi dual-sim, o cameră foto de 3 megapixeli, WiFi, GPS și o baterie înlăturabilă de 1500 mAh. Nokia X va ajunge pe piață la un preț de aproximativ 122$ și va fi disponibil într-o gamă variată de culori: verde, negru, alb, galben, cyan și roșu.

nokia_X_red_1020Cel de-al 2-lea model anunțat, și anume Nokia X+, este o versiune un pic mai puternică din punct de vedere hardware a lui Nokia X, restul specificațiilor rămânând neschimbate. Capitolele la care vom vedea schimbări sunt cantitatea de memorie RAM și slotul pentru carduri microSD. Prețul lui Nokia X+ va fi de 135 dolari și va fi disponibil la nivel global.

NOKIA-XL

Nokia XL, ultimul model lansat, vine cu un display IPS de 5 inch, o cameră foto principală de 5 megapixeli cu bliț LED și o cameră foto secundară de 2 megapixeli. Din păcate restul specificațiilor nu au fost comunicate, dar sperăm că ele vor fi actualizate în cursul acestei zile. Prețul lui Nokia XL va fi de aproximativ 150$.