Samsung brevetează un terminal pliabil, cu două ecrane, o balama de generaţie nouă

0
1043

Încă o săptămână şi încă un brevet Samsung legat de mult aşteptatul lor telefon pliabil. Fie că îl numim Samsung Galaxy X sau Andromeda de la Microsoft, e clar că ni se pregăteşte ceva. Se pare că Samsung merge în direcţia balamalei stil Microsoft, judecând după cel mai nou brevet apărut pe web.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Aminteşte acest design din documente şi de ZTE Axon M, telefon cu două display-uri, unite de o balama discretă între ele. Trebuie amintit că recent şeful secţiunii Samsung Mobile, DJ Koh a confirmat existenţa lui Galaxy X în cadrul MWC 2018, deci totul este oficial. Noul brevet a fost acordat celor de la Samsung în Statele Unite şi acoperă doar designul, nu şi tehnologia, componente sau altele de gen.

Observăm că avem de-a face cu un telefon care îşi poate extinde spaţiul ecranului prin rabatarea a două display-uri. Le uneşte o balama rotativă, cu mici mecanisme circulare, în stilul unei coloane vertebrale sau al unei şenile de tanc. Puteţi compara asta cu designul lui Microsoft Surface Book sau să zicem Lenovo Yoga Book. Totul pare cam din topor deocamdată, judecând după mărimea marginilor ecranului şi după grosimea terminalului.

Mai este cu siguranţă de lucru până la un format mai prietenos cu utilizarea de zi cu zi. Apoi avem încă un brevet, pentru un terminal fără butoane fizice sau porturi. Deşi o să arate foarte futurist şi sexy aşa un device, nu e clar cât de practic va fi. Samsung a mai brevetat şi un “terminal electronic purtabil” care include un ecran ce se înfăşoară pe corpul acestui device.

Mă intrigă acei pini speciali de la interiorul brăţării, care ar putea fi folosiţi pentru a măsura parametri biometrici ai utilizatorului, sau alte funcţii legate de sănătate.