Samsung a creat un robot care îţi poate turna vin şi să îţi aducă şi paharul + alţi roboţi utili

0
2547

Samsung a creat un robot majordom, care pe lângă faptul că îţi poate aduce rufele din maşina de spălat, sau poate pune vase la spălat, are şi abilitatea de a turna vin în pahar şi va a aduce un pahar. Se numeşte Bot Handy, iar Samsung afirma că are abilitatea de a recunoaşte obiectele folosind AI-ul şi camerele sale.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest bot are rolul de a completa activitatea umană, atât în bucătărie, cât şi în sufragerie şi oriunde altundeva e nevoie. Încă nu e clar în ce faza de dezvoltare este acest robot şi nu avem nici dată de lansare şi nici preţ, ci doar conceptul. În faza actuală, Bot Handy are o formă nu chiar prietenoasă, baza sa fiind similară cu un robot aspirator, în vreme ce zona de sus aduce cu un PlayStation 5 sau un ventilator turn. Are totuşi doi ochi digitali care îşi schimbă expresia, în vreme ce botul mişună prin casă.

Acest companion are un singur braţ, care se poate plia în 3 puncte, practic un umăr, cot şi încheietură, dacă vreţi. La capătul lor se afla o mână ca un cleşte de rac, cu care poate apuca obiecte. În zona de sus a robotului se află camere montate şi o mini “mânuţă” pentru a recunoaşte obiecte. Baza sa este una cu rotiţe sau chiar cu şenile, robotul având şi un sistem de “cric” pentru a se ridica la zonele mai înalte. Acest robot va putea evalua materialele din care sunt fabricate obiectele şi le va apuca cu diferite grade de forţă.

Se descurcă şi cu obiecte de diferite mărimi, greutăţi şi forme. Samsung a prezentat pe lângă Bot Handy şi un Bot Care, un asistent şi companion robotic, care are rol de secretară mai degrabă. Îţi va aminti să iei o pauză de la muncă sau că ai un telefon de dat. Mai există şi JetBot 90 AI+, un robot aspirator stil Roomba, dar unul dotat cu senzor LiDAR, senzor 3D şi AI cu care poate recunoaşte orice obstacol. Pe lângă evitarea lor, va putea să se ţină la o distanţă respectabilă de obiectele fragile.