Saab prezintă avionul de luptă Gripen Aggressor, menit pentru antrenarea piloţilor

0
1554

Saab a lansat o adevărată săgeată de luptă în aceste zile, un avion numit Gripen Aggressor şi menit pentru antrenarea piloţilor. Acest nou vehicul aerian îndeplineşte cerinţele US Air Force, dar şi pe cele ale autorităţilor britanice.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Pe lângă designul ultra aerodinamic şi performanţa de top, vine cu senzori avansaţi şi capabilităţi datalink. Are şi costuri reduse de întreţinere, iar ceea ce vedeţi aici este un model adaptat la antrenarea piloţilor. Armele sale precum rachete sau mitralieră sunt înlocuite cu un sistem de simulare a rachetelor aer-aer. O machetă înlocuieşte mitralieră în primă fază.

Avionul primeşte noul radar Saab PS-05 Mk IV şi un panou de instrumente pentru manevrarea în timpul luptei. Include şi funcţie Fighter Link intra-Gripen şi Link 16. Gripen Aggressor vine cu dotări preluate din Seria C şi Seria D, dar beneficiază şi de evoluţia asociată programului Gripen E. Seria Gripen e cunoscută pentru uşurinţa de manevrare şi pentru sistemul de zbor Gripen Fighter System.

Tehnologia americană se află la baza acestui vehicul, iar sinergiile logistice duc la scăderea costului. A se remarca şi decorarea agresivă a aripii superioare, cu vikingi şi vulturi roşii.