Robotul umanoid HRP-5P vine din Japonia și ar putea înlocui pe viitor muncitorii din construcții

0
1222
Robot

Una dintre cele mai mari pasiuni ale japonezilor este robotica și după ce în cardul târgului IFA 2018 din Berlin am văzut un câine robot de la Sony, acum descoperim un robot mult mai util. Acesta se numește HRP-5P și avem de-a face cu un robot umanoid care poate realiza aceleași acțiuni precum cele desfășurate de noi.

Publicitate

Scopul principal al acestui robot este acela de a înlocui oamenii în diferitele segmente de muncă de pe piață și în acele medii periculoase. Acest nou robot are o înălțime de 182 cm și o greutate de 101 kg, având desigur funcții inteligente precum măsurarea mediului înconjurător sau recunoașterea obiectelor.

Suntem informații că robotul are două articulații în zona gâtului, 3 articulații în zona taliei, 6 articulații la fiecare braț, 6 la fiecare picior și câte 2 articulații la fiecare mână. Forța robotului îi permite astfel manevrarea obiectelor de mari dimensiuni precum foile de placaj sau cele din gips carton.

Aparent, acesta este o versiune actualizată de 2 ori mai rapidă decât de predecesorul și aflăm că în cazul în care camerele video de la bordul său sunt obstrucționate, robotul poate naviga pe seama memoriei vizuale. De asemenea, aflăm că în cadrul testelor realizate robotul a fost capabil să scaneze mediul înconjurător, să se sprijine pe bancul de lucru pentru a ridica o foaie de gips-carton, să ridice uneltele necesare și apoi să înșurubeze foaia pe perete.