Robotul Atlas de la Boston Dynamics suprinde prin noi mișcări de parkour; Acum se poate adapta la obstacole în timp real

0
1191
Robotul Atlas de la Boston Dynamics suprinde prin noi mișcări de parkour; Acum se poate adapta la obstacole în timp real

Roboții Boston Dynamics surprind la fiecare apariție. Nu cu mult timp în urmă am văzut cum aceștia dansează pe melodia “Do You Love Me”. Ei bine, noul clip postat de către companie îl are ca subiect principal pe Atlas, robotul biped dezvoltat de către Boston Dynamics. Acesta a mai făcut parkour în trecut, însă acum vine cu mișcări noi, mai realiste ca oricând. Foarte important, el se poate adapta acum la mediul și obstacolele din jur. Avem detalii mai jos.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Boston Dynamics a postat un nou clip pe canalul său de YouTube. În trecut el putea face parkour, demonstrând un echilibru impresionant. Totuși, noile îmbunătățiri aduse îi conferă acestuia posibilitatea de a recunoaște obstacolele întâlnite, adaptându-se în timp real la acestea. Astfel, inginerii scapă de grija programării și de încărcarea traseelor. În clip observăm doi roboți Atlas care se sincronizează perfect, realizând chiar un backflip în sincron.

Ca un reminder, Atlas a fost conceput pentru misiuni de căutare, cercetare și salvare, fiind prezentat pentru prima dată în 2013. El are o înălțime de 1,5 metri și cântărește 86 de kilograme. Boston Dynamics a considerat că parkour-ul ar fi o activitate potrivită pentru testarea robotului. Antrenamentul său include tot corpul și îl forțează în a-și perfecționa echilibrul în diferite situații. Echipa de ingineri susține că încearcă să îi forțeze limitele lui Atlas zi după zi în încercarea de a-l îmbunătăți.

Pe lângă clipul care îl surprinde pe Atlas făcând parkour, avem parte și de un video “Inside the lab”. Inginerii de la Boston Dynamics explică în acesta cum funcționează Atlas și oferă detalii despre îmbunătățirile aduse robotului în ultimul timp.