Ricoh Caplio GX-200, aparat foto de 12 megapixeli disponibil din iulie

1
592

Ricoh a anuntat astazi camera digitala compacta GX200, ce va inlocui modelul GX100, mostenind lentila predecesorului, controlul sau manual si accesoriul electronic pentru vizualizarea imaginii fotografiate. Rezolutia aparatului a fost crescuta la 12 megapixeli, in vreme ce display-ul sau are acum o diagonala de 2.7 inchi, iar camera foloseste procesorul de imagine Smooth Imagine Engine III.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

GX200 va fi disponibil in Marea Britanie incepand cu luna iulie a acestui an la un pret de aproximativ 400 de euro. Aparatul foto soseste cu un stabilizator de imagine CCD-shift si poate filma cu rezolutii de 640 x 480 pixeli, clipul rezultat fiind disponibil in format AVI. Noua camera Ricoh soseste cu o lentila cu zoom de pana la 3x si 5 moduri de focus: multi AF, spot AF, focus manual, Snap si Infinity.

Sensibilitatea ISO a lui GX200 merge pana la nivelul de 1600, iar balansul de alb se poate face in 7 moduri diferite (Incandescent, Fluorescent, Auto, Manual etc.). Blitzul incorporat soseste cu optiunile Auto, efect de ochi rosii, manual, Synchro si altele, in vreme ce aparatul ofera si suport pentru conectivitate USB 2.0 de mare viteza (cablu mini B), output audio 1.0Vp-p si Video out.

Imaginile si clipurile video pot fi stocate pe carduri de memorie SD, sau SDHC de pana la 16GB, asta in cazul in care nu va multumiti cu memoria interna a camerei, de doar 54MB. Camera Ricoh GX200 functioneaza pe baza unui acumulator DB60, a 2 baterii AAA (Dry Alkaline sau Nickel-Metal Hydride) sau a unui adaptor AC.

In cele din urma trebuie sa mentionam ca acest aparat foto masoara 111.6 mm x 58.0 mm x 25.0 mm si cantareste 238 de grame.

Sursa