Retrospectivă IFA 2018: Garmin Vivosmart 4 este o nouă brăţară de fitness care măsoară nivelul tău de energie

0
1161

La IFA 2018 nu a fost doar despre telefoane şi laptopuri, ci şi brăţări de fitness. O nouă modă este ca produsele de genul să monitorizeze cât mai eficient şi oxigenarea sângelui. Nu face excepţie Garmin Vivosmart 4, care concurează cu Fibit charge 3, oferind un design slim şi senzorul mai sus menţionat.

Publicitate ⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Purtabilul oferă 7 zile de autonomie “în condiţii ideale”, dar are un preţ mai mic decât rivalul Fitbit: 129.99 dolari. Totuşi vine cu un ecran OLED mai mic, unul monocolor din câte vedem în imagini. Diferenţa faţă de predecesorul Vivosmart 3 nu e foarte mare, acela costând 119.99 dolari. Garmin a preferat totuşi ruta unui produs mai compact, mai mic şi mai comod, eventual mai feminin.

Vine cu accente argintii, aurii şi rose gold, cu nuanţe ale produsului albastru “azur”, gri, negru sau roz “fructe de pădure”. Garmin Vivosmart 4 se diferenţiază de predecesor prin acel senzor “pulse ox” şi prin conceptul de “Body Battery Energy Monitor”. Prima monitorizează oxigenarea sângelui în timpul somnului, pentru a evita apneea în timp de dormiţi. A doua estimează rezervele de energie ale corpului uman, pentru a vă arăta când puteţi face un efort mai susţinut la sală sau ciclism şi când trebuie să o lăsaţi mai moale.

Brăţara este promovată ca “sigură pentru luat la piscină şi la duş”. Se conectează la terminale cu iOS şi Android fără probleme şi afişează notificări, alerte, mesaje şi permite controlul muzicii. GPS-ul şi NFC-ul sunt de asemenea la posturi.