Radio-ul digital a depăşit pentru prima oară radio-ul FM şi AM în UK

0
866

Oricât de comun vi se pare să ascultaţi radio FM/AM în maşină, pe telefon sau pe orice alt device, acel sistem e pe ducă şi e depăşit. O arată şi faptul că pentru prima oară în istorie radio-ul digital a depăşit AM-ul şi FM-ul că popularitate.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Reţineţi că e vorba aici despre un studiu realizat de către cei de la Rajar, firmă de studii de piaţă şi se aplică pentru Marea Britanie, pe trimestrul întâi al acestui an. Ei bine, aflaţi că în UK 50.9% din toate ascultările radio din primele 3 luni ale anului au fost digitale. Numărul este cu 8% mai mare decât anul trecut şi semnalează ascensiunea digital-ului.

La noi cred că FM-ul e cu mult mai puternic, deşi avem un Internet bunicel şi cu acoperire mare, deci sunt şanse să stea bine şi digital-ul. Motivele pentru care lumea se interesează de radio FM este pentru că atunci când tehnologia va deveni depăşită se vor putea desfiinţa echipamente, antene şi elibera frecvenţe pentru alte tehnologii. În 2015 englezii au vrut să renunţe total la radio-ul analogic în 2015, dar au amânat trecerea.

Au promis atunci că vor lua măsura atunci când 50% din public va consuma radio digital. Ei bine, a venit momentul. Serviciile de streaming, podcasturile, soluţii ca TuneIn Radio au îngropat FM-ul şi AM-ul la nivel global. Disc jocheii nu îşi fac prea mari probleme, talentul supravieţuind şi în epoca digitală. BBC-ul are totuşi în spate multe decenii de emisie FM şi priveşte cu nostalgie acea perioadă, amânând marea tranziţie.

Deocamdată livrează posturile radio BBC sub formă de combinaţie între DAB (Digital Audio Broadcast) şi FM.