Probleme pentru controllerul DualSense oferit la pachet cu PS5; Triggerele adaptive ar fi fragile

0
1458
DualSense

Povestea PlayStation 5 continuă și acum pe final de an, dar nu vorbim despre disponibilitatea limitată a consolei, ci despre controllerul DualSense. Aflăm prin intermediul unor numeroase postări de pe Reddit faptul că acest gamepad are probleme cu triggerele adaptive. Ce se întâmplă aflați din rândurile de mai jos.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Descoperim că acei norocoși care au reușit să cumpere un PS5 nu se bucură de o experiență ideală de interacțiune cu gamepad-ul. Modelul nou intitulat DualSense ar avea probleme cu triggerele adaptive care aparent sub prea fragile. Această tehnologie de triggere adaptive se referă la adaptarea butoanelor în funcție de situația din jocuri. Un exemplu fiind încordarea butoanelor atunci când tragem cu arcul în joc sau rezistența atunci când pornim motoarele unei rachete în Astro’s Playroom.

DualSense

Aparent, după câteva zeci de ore de utilizare, aceste funcționalități asociate triggerelor adaptive își pierd din “putere” și se simt ca butoanele clasice de pe controllerul vechi de PS4. Motivul din spatele acestei probleme ar fi o deformare sau o crăpătură/plesnitură a arcului integrat în controller. Acest ar este responsabil cu ajustarea rezistenței a butoanelor shoulder.

Aflăm și că cei de la Sony știu despre problemă și că aceasta este una hardware. În SUA înlocuirea controllerului DualSense ar dura între 7-10 zile. Reparația acasă nu este recomandată pentru că veți pierde garanția. Aparent, până în momentul de față aproximativ 3.3 milioane de console PS5 au fost vândute global, iar pe deasupra avem și cntrollerele vândute separat.

Nu știm încă dacă problema afectează toate gamepad-urile DualSense. Totuși, apariția unei astfel de defecțiuni la nici o lună de la debutul global nu sună deloc bine pentru Sony. În România un controller DualSense se vinde separat pentru 349 lei. Consola este epuizată la toți retailerii locali.