Primul tren de mare viteză din China a debutat, ajunge la 350 km/h şi e extrem de stabil

1
3309

China a lansat primele sale trenuri de mare viteză, care ating 350 km/h şi sunt extrem de stabile. Atât de stabile încât avem şi un clip mai jos care ne arată o monedă de 2 euro care stă în poziţie verticală 20-30 de minute pe pervazul trenului, o performanţă fantastică.

Publicitate ⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Scopul noii linii de tren este să facă legătura cât mai rapid între Beijing şi Shanghai. 7 perechi de trenuri săgeată Fuxing au intrat în funcţiune pe linia Beijing – Shanghai, o distanţă de 1318 kilometri. Până acum se putea circula cu maxim 300 km/h pe acea distanţă, pe parcursul a 4 ore şi 49 de minute. Acum drumul durează 4 ore şi 28 de minute.

Noile trenuri au fost prezentate oficial în iunie, iar noua generaţie poate numele “Rejuvenation”, după unul dintre motto-urile preferate ale preşedintelui chinez Xi Jinping. Viteza maximă a noilor trenuri Fuxing este de 400 km/h şi alte avantaje includ extra spaţiu pentru picioare, WiFi gratuit şi mai multe prize. Noile modele le vor înlocui pe cele de generaţie trecută, Hexie (“Harmony”).

Generaţia nouă a primit deja recenzii excelente de la pasageri, care au fost impresionaţi de cât de lină e călătoria. Un pasager a realizat clipul de mai jos, punând tot soiul de obiecte pe pervaz pentru a arăta faptul că nici măcar nu se clintesc chiar şi la viteze de 350 km/h. Autorităţile au subliniat nivelul ridicat de siguranţă al noilor trenuri, care vin cu 2500 de senzori, cu 500 mai multe decât predecesoarele lor.

Dacă se întâmplă un incident legat de aerul condiţionat, frâne sau alte sisteme, alarmele se vor activa şi trenul se va opri de la sine. Următorul pas în această evoluţie îl reprezintă trenurile maglev, care pot ajunge şi la 600 km/h prin levitaţie magnetică.