Primul trailer al superproducţiei “Dune” este aici şi arată fantastic (Video)

0
3321

Trăim în epoca remake-urilor, iar următorul mare film SF care va primi acest tratament este “Dune”. Seria “Dune” a inclus cărţi, jocuri şi filme, care au strâns milioane de fani în toată lumea. Planeta Arrakis, “mirodenia” şi viermii de nisip au fascinat generaţii întregi, iar acum e rândul regizorului Denis Villeneuve să spună povestea. Primul trailer al lui “Dune” tocmai a sosit şi îl vizionaţi mai jos.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Denis are un CV excelent, care include filme ca “Sicario”, “Prisoners”, dar şi “Arrival” şi mai recent noul “Blade Runner”. Acum a preluat frâiele unui proiect uriaş şi lucrează şi la un serial “Dune”. Scenariul este inspirat direct din cărţile lui Frank Herbert, iar trailerul cel nou ni-l prezintă pe Paul Atreides, jucat de Timothee Chalamet, în vreme ce Zendaya este Chani. Îl vedem şi pe Dave Bautista din “Guardians of the Galaxy”, dar şi pe Jason Momoa (Aquaman), în rolul unui foarte entuziast războinic, Duncan Idaho.

Apare şi Josh Brolin, (Thanos şi Cable din “Avengers” şi “Deadpool”), care îl joacă pe Gurney Halleck. Creatorul acestui trailer a păstrat pentru final cel mai aşteptat moment: dezvăluirea noilor viermi de nisip, care arată de 10 ori mai bine decât în pelicula din anii ’80. Stilul vizual e similar cu al lui “Blade Runner”, doar că avem un alt tip de iluminare şi un vibe mai oriental dat de planeta deşertică. E şi ceva de Tatooine aici. Villeneuve are o pasiune pentru structuri uriaşe, culori mute şi a reuşit să creeze confruntări între armate enorme, pe care abia aşteptam să le vedem.

În doar 24 de ore trailerul a strâns 9.8 milioane de vizualizări. Saga “Dune” este considerată cea mai populară serie SF din istorie. Prima carte a fost scrisă în 1965, urmată de alte 5 volume şi de filmul lui David Lynch din 1984, plus o mini serie TV. În filmul pe care îl vom vedea cu puţin noroc pe 16 decembrie urmărim povestea lui Paul Atreides, un tânăr care pleacă pe planeta deşertica Arrakis şi nimereşte în mijlocul unui război pentru “Mirodenie”, cea mai preţioasă resursa din Uniers.

Filmările au avut loc în Ungaria şi Iordania.