Prima camera digitala a fost inventata in 1975 de un angajat Kodak

0
2408

Steven Sasson este inventatorul camerei digitale, care si-a facut aparitia in luna decembrie a anului 1975, sub forma unui gadget de marimea unui prajitor de paine, care inregistra imagini alb-negru pe o caseta digitala. Pozele erau facute la o rezolutie de 0.01 megapixeli, dar au trecut aproape 2 decenii pana ce inventia a capatat utilizare comerciala.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Kodak a intarziat adoptarea camerelor digitale, agatandu-se de era filmelor de celuloid. In cele din urma, compania a inceput sa vanda publicului camere digitale in 2001, depasind vanzarile celor de la Sony si Canon pe aceasta piata in 2004 (SUA). Revenind la inventia lui Sasson, acesta era un proaspat angajat Kodak cand i-a venit ideea sa creeze un nou tip de senzor electronic, cunoscut azi sub numele de CCD (charge coupled device), care aduna informatie optica.

Aparatul original a fost obtinut prin utilizarea unei camere analogice fara film produsa de Texas Instruments, plus un convertor analog-digital creat din componente adaptate Motorola, o lentila Kodak si mici chipuri CCD lansate de Fairchild Semiconductor in 1973. Prima camera digitala inregistra imaginea pe o caseta in 23 de secunde si dura alte 23 de secunde pentru ca unitatea sa fie “citita” pe un televizor, aparand astfel pe ecran.

Sursa