Pentru a rămâne relevant în cloud, IBM are în plan achiziția companiei RED Hat (pionier Linux) pentru 34 miliarde de dolari

0
1144
IBM

În zona computing una dintre companiile ce poate fi considerată un adevărat dinozaur datorită vechimii sale în domeniu este și IBM, firmă care în ultima vreme s-a menținut pe linia de plutire prin intermediul afacerii cu servere, dar care are nevoie de un boost pentru a-și continua activitatea.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Aflăm astăzi că IBM dorește achiziția companiei Red Hat cu scopul de a rămâne relevant în cloud. Cât despre Red Hat, aceștia sunt unii dintre pionierii din lumea Linux și open source, firmă care la un moment dat a primit o distincție datorită faptului că a fost una dintre primele companii ce și-a câștigat banii din software open-source.

Aceștia oferă servicii în relație cu operarea și maintenanța sistemelor Linux în special pe zona business, dar cu toate acestea creșterea infrastructurii de cloud computing presează compania să caute noi surse de venit. O vânzare ar fi lucrul bun de făcut, iar acum cu oferta IBM pe masă, lucrurile devin interesante.

Aparent, IBM are de gând să ofere 34 miliarde de dolari pentru achiziția Red Hat – afacerea urmând a fi încheiată în cea de-a doua parte din 2019, asta dacă autoritățile de reglementare își dau acordul. Microsoft promite că Red Hat ar urma să funcționeze în continuare ca o unitate independentă.