Câţiva hoţi au furat o Tesla Model S prin hacking de cheie; Iată cum! (Video)

0
2993

Cine sparge în jur de 100.000 de dolari pe un automobil Tesla va vrea să îl păzească precum ochii din cap. Nu la fel a făcut posesorul din clipul de mai jos, care a avut maşina furată de nişte hoţi inventivi. E vorba despre un Tesla Model S, care a fost hackuit şi furat.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Hoţii au folosit o tabletă care a captat semnalul pasiv de la cheia specială de deblocare (imagine sus) şi a folosit datele pentru a debloca vehiculul. E şi un moment amuzant, în care hoţii nu au putut demara în trombă, pentru că nu ştiau să detaşeze cablul de încărcare. Tesla a integrat pe maşinile sale soluţii contra furtului prin intrare pasivă pe bază de keyfob. Problema e că posesorul maşinii furate nu a activat acele funcţii speciale, precum “PIN to drive”.

Aceea solicită şi un cod special PIN pentru a putea porni maşina. Nefericitul a lăsat şi funcţia de “Passive Entry” activă, care deschide maşina când mergi spre ea cu cheia specială digitală activă. Ultima greşeală e că a parcat maşina afară şi cheia specială fob nu era ţinută într-un soi de cuşcă Faraday cum se practică de obicei. Cifrele arată bine pentru Tesla totuşi, maşinile sale fiind furate foarte rar faţă de alte modele.

Totuşi în ultima vreme este o “epidemie” de furturi de Tesla în UK, toate prin aceasta modalitate de hack al cheii fob digitale. Nu uitaţi să puneţi şi un PIN pentru autentificare!