Microsoft prezintă concepte de joystickuri pentru mobil şi tablete, inspirate de Xbox

0
880

Microsoft încearcă de ani buni să îşi aducă experienţa de gaming Xbox pe mobil şi tabletă, dar fără mare succes. Era de aşteptat să vedem o mişcare în această direcţie, având în vedere că piaţa globală de gaming valorează 115 miliarde de dolari, iar 50 de miliarde sunt generaţi de gamingul de mobil.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Microsoft Research a prezentat în această săptămână prototipuri de accesorii şi concepte de joystickuri ataşabile la tablete şi telefoane. Aceste concepte sunt inspirate de feedback de la gameri hardcore şi ar creşte imesivitatea gamingului. Inspiraţia de la joystickul de Xbox este destul de clară, de la thumbstickuri la butoanele de acţiune şi D Pad. Avem o separare a joystickului în două şi acele porţiuni sunt alipite lateral pe tabletă sau telefon.

A se remarca şi faptul că aceste controllere sunt mai mici decât cele Xbox, care sunt destul de masive. Butoanele au totuşi dimensiuni similare cu ce am văzut la consola Microsoft, până şi butoanele shoulder fiind păstrate. Diferenţa e că nu au putut fi montate în modul clasic, ci au trebuie plasate în zona inferioară a controllerului.

Microsoft a promis şi mecanisme grip slide în care imită experienţa de joystick Xbox. Avem şi un dock USB pentru încărcarea celor două jumătăţi de joystick. Proiectul Microsoft implică prototipuri imprimate 3D din spumă, dar totul este speculativ deocamdată. Mai este şi ideea de Project Xcloud, care ar trebui să aducă jocurile de Xbox şi pe terminale mobile prin cloud streaming.