PC-ul HP Mini-Note 2133 – portabilitate cu probleme la doar 1.27 kg

0
800

Sub-notebook-ul din imaginea urmatoare este replica celor de la HP pentru celebrul Asus Eee PC, rivalul purtand numele de Mini-Note 2133. La capitolul spatiu de stocare produsul celor de la HP sta destul de bine cu hard drive-ul sau de 120GB si 5400 rpm. Pe lista sa de specificatii descoperim suportul Bluetooth, o camera cu microfon incorporat si un 1GB de DDR RAM.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Daca veti opta pentru versiunea mai scumpa care soseste cu Windows Vista, atunci veti beneficia de 2GB de memorie RAM. Conectivitatea este evident limitata de marimea acestui terminal, dar Mini-Note se descurca si in aceasta privinta. Sub-notebook-ul include 2 porturi USB, un output video D-SUB (VGA), jackuri pentru microfon si casti si un port Ethernet. Pe langa acestea, HP Mini-Note soseste cu un slot ExpressCard de 54mm si un slot pentru carduri SD.

Va va fi greu sa va obisnuiti cu touchpad-ul acestui PC portabil, de vreme ce butoanele sale sunt plasate lateral, iar daca nu aveti experienta cu acest gen de PC-uri va fi frustrant sa redefiniti notiunea de click dreapta si click stanga. Display-ul se comporta excelent, cel putin atunci cand nu este expus la o lumina puternica si afiseaza imagini la o rezolutie de 1280 x 768 pixeli. Diagonala sa este de 8.9 inch, dar ecranul are un finisaj anti-zgarieturi si glossy care il face extrem de greu de folosit la lumina soarelui.

Bateria acestui sub-notebook dezamageste complet, rezistand doar 1 ora si jumatate, atunci cand Mini-Note este folosit cu optiunea wireless activata si cu ecranul cu luminozitatea setata la maximum. Corectati aceste setari si veti obtine doar o jumatate de ora in plus de viata a bateriei. Revenind pentru o clipa la lista de specificatii, descoperim ca acest PC foloseste un procesor VIA de 1.2 GHz, care nu face fata cu brio tuturor aplicatiilor pe care le veti folosi. Un defect este si sistemul de operare, Linux SUSE 10.1, care va fi foarte greu de utilizat de catre incepatori, deoarece nu include tutoriale si documentatia aferenta.

Cu impresia ca acest produs a fost lansat prematur de HP, inainte de a fi fost complet pregatit va anuntam ca puteti achizitiona un Mini-Note la pretul de 440 de euro (configuratia cu Linux si RAM de 1GB) sau la pretul de 629 euro (configuratia cu Windows Vista, RAM de 2GB si baterie mai longeviva).

Sursa